Σήμερα τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ

Σήμερα τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ

185
Σήμερα τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ

Στην Αίγυπτο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ.
Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί από τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, παρουσία ηγετών από όλο τον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια της τελετής οι προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν για πρώτη φορά την ταυτόχρονη ροή που υπάρχει προς βορρά και νότο.
Ειδικότερα η Αρχή Διώρυγας Σουέζ προβλέπεται να αυξήσει τα ετήσια έσοδα από 5,3 δισ. δολάρια το 2015 σε 13,2 δισ. δολάρια το 2023, καθώς φιλοδοξεί να καταστήσει τη θέση της διώρυγας ως σημαντικότατη θαλάσσια εμπορική δίοδο, στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων την ημέρα της επετείου των 58 ετών από την εθνικοποίησή της, η Διώρυγα του Σουέζ κατέγραψε ρεκόρ σε χωρητικότητα φορτίου καθώς, μέσα σε μία μέρα, πέρασαν 50 πλοία, διακινώντας 3,8 εκατ. τόνους.
Φωτο: EPA, KHALED ELFIQI

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.