Το υπουργείο Ναυτιλίας ζητά την ανέλκυση του Sea Diamond

Το υπουργείο Ναυτιλίας ζητά την ανέλκυση του Sea Diamond

113
Το υπουργείο Ναυτιλίας ζητά την ανέλκυση του Sea Diamond

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Ναυτιλίας, με τη συμμετοχή των αναπληρωτών υπουργών Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, καθώς και του του αναπληρωτή γεν. γραμματέα ΥΠ.Ο.Υ.Ν.Τ. Γιάννη Θεοτοκά, επιβεβαιώθηκε η βούληση για την επίσπευση και ολοκλήρωση των ενεργειών, για την ανέλκυση του ναυαγίου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εξετάστηκε η πρόοδος που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα σε σχέση με την ανέλκυση, έγινε ενημέρωση και εκτενής συζήτηση των διαστάσεων του θέματος, καθώς και του ζητήματος της αρμοδιότητας για την ενεργοποίηση και επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, το οποίο έχει την κατά νόμο αρμοδιότητα, η εκ νέου διεθνής προκήρυξη πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την ανέλκυση του ναυαγίου προς εταιρείες και οργανισμούς που εξειδικεύονται στις σχετικές εργασίες, καθώς και ο προσδιορισμός των ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν, για τη δέσμευση των εταιρειών/νομικών προσώπων που έχουν τη νομική ευθύνη ότι θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, για την ολοκλήρωση της απορρύπανσης και την ανέλκυση του ναυαγίου. Τα συναρμόδια Υπουργεία, θα παράσχουν κάθε δυνατή υποστήριξη στην υλοποίηση αυτής της διαδικασίας. Παράλληλα, αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας των δύο υπουργείων μεταξύ τους και με το υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο τον διαρκή συντονισμό πρόσθετων δράσεων, οι οποίες αποφασίστηκαν και θα ανακοινωθούν μόλις δρομολογηθούν.
Φωτο:ΑΠΕ-ΜΠΕ, STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.