Νατοϊκή άσκηση στη Βόρεια Θάλασσα

Νατοϊκή άσκηση στη Βόρεια Θάλασσα

78
Νατοϊκή άσκηση στη Βόρεια Θάλασσα

Άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου στη Βόρεια Θάλασσα πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ από τις 4 έως τις 13 Μαΐου 2015, σε μια επίδειξη ισχύος έναντι της Ρωσίας, καθώς η ένταση στην ευρύτερη περιοχή κλιμακώνεται διαρκώς.

Στην άσκηση “Dynamic Mongoose” συμμετέχουν περισσότερα από 12 πλοία από 11 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Σουηδία, η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά καθώς δεν είναι μέλος της συμμαχίας. Τα γυμνάσια περιλαμβάνουν εντοπισμό και επίθεση έναντι υποβρυχίων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη γεωλογικά περιοχή, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των συμμετεχόντων σωμάτων ασφαλείας.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στην περιοχή από ρωσικά υποβρύχια και αεροσκάφη, γεγονός που προκαλεί την ανησυχία των κρατών της Βαλτικής αλλά και του ΝΑΤΟ για τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της Ρωσίας, μετά και από την πρόσφατη προσάρτηση της Κριμαίας.

nato2

nato3

nato4

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.