Μείωση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Μείωση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

252
Μείωση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Σε μείωση στην τιμή των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας, λόγω της ανάγκης προστασίας της τακτικής και επαρκούς παροχής υπηρεσίας μεταφορών από, προς και μεταξύ των ελληνικών νησιών.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αναπροσαρμόζονται οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές καθαρών ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών, ιδιωτικής χρήσης επιβατικών (Ι.Χ.Ε.) οχημάτων μήκους μέχρι 4,25 μέτρων και ανά μέτρο μήκους φορτηγών (Φ/Γ) οχημάτων, κατά κατηγορία πλοίου, ηλικία και κατά σύνδεση, πέραν των οποίων η τιμολόγηση θεωρείται υπερβολική και αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον.

Οι νέες ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές αφορούν σε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της χώρας και δεν έχουν εφαρμογή στις συνδέσεις στις οποίες δεν υφίσταται ανώτατη επιτρεπόμενη τιμολόγηση. Επίσης δεν έχουν εφαρμογή στα εισιτήρια που έχουν ήδη εκδοθεί και καταβλήθηκε η αξία τους πριν από την έναρξη ισχύος (29 Απριλίου) της συγκεκριμένης απόφασης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.