Τα ναυπηγεία, διαρκές πεδίο διένεξης για ΗΠΑ και Κίνα

    125
    Τα ναυπηγεία, διαρκές πεδίο διένεξης για ΗΠΑ και Κίνα

    Βαθαίνει η σινοαμερικανική κόντρα με επίκεντρο τη θαλάσσια εφοδιαστική αλυσίδα, με το Πεκίνο να αντιτίθεται σθεναρά στην έρευνα που άνοιξε η Ουάσιγκτον για την κινεζική ναυπηγική βιομηχανία, την οποία χαρακτήρισε ως «μεγάλο λάθος».

    Σε επίσημη ανακοίνωσή του, αργά το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου, το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παρέχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε εγχώριες βιομηχανίες τους μέσω επιδοτήσεων, «αλλά, παρ’ όλα αυτά, κατηγορούν την Κίνα ότι υιοθετεί τις λεγόμενες αθέμιτες πρακτικές».

    Το Πεκίνο υπογραμμίζει επίσης ότι στην πραγματικότητα η ανάπτυξη των κινεζικών βιομηχανιών είναι αποτέλεσμα της τεχνολογικής καινοτομίας και της ενεργού συμμετοχής τους στον ανταγωνισμό.

    Νωρίτερα, η Ουάσιγκτον είχε εκκινήσει μια νέα έρευνα για τα logistics και τα ναυπηγεία της Κίνας, κατηγορώντας την ασιατική χώρα για άδικες και αθέμιτες πρακτικές προκειμένου να κυριαρχήσει στις εν λόγω βιομηχανίες.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.