Έλλειμμα εργατικού δυναμικού στα ναυπηγεία της Σιγκαπούρης

Έλλειμμα εργατικού δυναμικού στα ναυπηγεία της Σιγκαπούρης

74
Έλλειμμα εργατικού δυναμικού στα ναυπηγεία της Σιγκαπούρης

Oι κλάδοι της ναυπηγικής και της υπεράκτιας μηχανικής στη Σιγκαπούρη ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με φουρτούνες, καθώς οι επιχειρήσεις πασχίζουν να αντικαταστήσουν το ξένο εργατικό δυναμικό.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει σχέδια για τη μείωση του μέγιστου αριθμού αλλοδαπών εργαζομένων που μπορούν να προσλάβουν αυτές οι επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο πρακτορείο ειδήσεων CNA υψηλόβαθμα στελέχη της βιομηχανίας, πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν εάν δεν καταφέρουν να προσελκύσουν εγχώρια ταλέντα. Μάλιστα, στα σκαριά βρίσκεται η συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με πανεπιστήμια και κυβερνητικούς φορείς για την κατάρτιση ενός σχεδίου προσέλκυσης και διατήρησης νέων στα εν λόγω επαγγέλματα.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα εργατικού δυναμικού, η κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο ενός πακέτου στήριξης 100 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης για την εισαγωγή τεχνολογιών με στόχο την ομαλή μετάβαση του κλάδου στη νέα εποχή. Τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εισαγωγή ρομπότ για εργασίες συντήρησης σε πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.