Οι αμερικανικές κυρώσεις, «βραχνάς» για τη Sovcomflot

Οι αμερικανικές κυρώσεις, «βραχνάς» για τη Sovcomflot

91
Οι αμερικανικές κυρώσεις, «βραχνάς» για τη Sovcomflot

Οι αμερικανικές κυρώσεις εξακολουθούν να αποτελούν «βραχνά» για τη λειτουργία της, παραδέχτηκε η κρατική διαχειρίστρια εταιρεία πλοίων της Ρωσίας Sovcomflot.

Τον περασμένο μήνα, το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στη Sovcomflot και σε 14 δεξαμενόπλοια στα οποία η ρωσική εταιρεία έχει συμφέροντα. Τα εν λόγω μέτρα ήρθαν να προστεθούν σε αυτά που έχουν ήδη επιβληθεί σε πλοία που δεν ανήκουν στη Sovcomflot και σε φιλικές προς τη Ρωσία εταιρείες από τον Οκτώβριο για παραβιάσεις του πλαφόν της G7.

«Οι νέες κυρώσεις δημιουργούν πρόσθετες λειτουργικές δυσκολίες για την επιχειρηματική δραστηριότητα», ανέφερε η Sovcomflot σε ανακοίνωσή της. «Η εταιρεία εργάζεται για να ξεπεράσει τις τρέχουσες προκλήσεις».

Πάντως, οι αμερικανικές κυρώσεις φαίνεται να αποδίδουν καρπούς, με traders της Ασίας, τους καλύτερους πελάτες ρωσικού πετρελαίου, να τονίζουν ότι καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη και πιο ακριβή η εξεύρεση πλοίων προς ναύλωση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.