«True Confidence»: Αίσιο τέλος για έντεκα ναυτικούς

    113
    «True Confidence»: Αίσιο τέλος για έντεκα ναυτικούς
    U.S. Central Command

    Έντεκα Φιλιππινέζοι ναυτικοί του ‘’True Confidence’’, που δέχτηκε πρόσφατα επίθεση από τους Χούθι με αποτέλεσμα τρεις ναυτικοί να χάσουν τη ζωή τους, επέστρεψαν στην πατρίδα τους την Τρίτη 12 Μαρτίου.

    Ένας εξ’αυτών, ο Mark Anthony Dagohoy, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ευγνώμων στις ναυτικές δυνάμεις για τις επιχειρήσεις διάσωσής τους και πρόσθεσε ότι το μόνο που ήθελε είναι να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του.

    Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δύο άλλοι Φιλιππινέζοι που υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς αναρρώνουν σε νοσοκομείο του Τζιμπουτί. Μόλις λάβουν ιατρική άδεια, θα επιστρέψουν αεροπορικώς στη Μανίλα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση των Φιλιππίνων ήρθε σε συμφωνία με την International Transport Workers Federation προκειμένου Φιλιππινέζοι ναυτικοί να μπορούν να αρνηθούν τη ναυτολόγηση σε πλοία που διέρχονται από περιοχές υψηλού κινδύνου.

     

    Διαβάστε ακόμα: 

    Bulk carrier με 23 ναυτικούς στα χέρια πειρατών

     

     

     

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.