«Όχι» της Δανίας στη χρήση scrubbers από τα πλοία

«Όχι» της Δανίας στη χρήση scrubbers από τα πλοία

400
«Όχι» της Δανίας στη χρήση scrubbers από τα πλοία

H Δανία εξετάζει την απαγόρευση υγρών αποβλήτων από scrubbers στα ύδατά της, με το Υπουργείο Περιβάλλοντος να σημειώνει ότι είναι επικίνδυνα για το θαλάσσιο περιβάλλον της χώρας.

Οι ανησυχίες του υπουργείου έγκεινται στην ύπαρξη βαρέων μετάλλων και πίσσας στα υγρά απόβλητα των scrubbers των πλοίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές λιμενικές αρχές έχουν προβεί σε αντίστοιχες απαγορεύσεις από το 2020, οπότε και ο κανονισμός sulphur cap ώθησε πολλές εταιρείες να επιλέξουν την εγκατάσταση των συστημάτων αυτών για τη συμμόρφωσή τους. Η διαφορά είναι ότι οι εν λόγω απαγορεύσεις ήταν γεωγραφικά περιορισμένες και μια τέτοια απαγόρευση στην επικράτεια της Δανίας θα ήταν μεγαλύτερη σε μέγεθος.

Στη Δανία είναι εγκατεστημένες ηγέτιδες εταιρείες τροφοδοσίας πλοίων με καύσιμα και μένει να φανεί εάν οι εταιρείες αυτές θα δεχτούν δημόσιες πιέσεις για τη διακοπή της πώλησης HSFO για χρήση σε πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.