Τριμερής συνεργασία για συστήματα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα εν πλω

Τριμερής συνεργασία για συστήματα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα εν πλω

88
Τριμερής συνεργασία για συστήματα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα εν πλω

Η Hyundai Heavy Industries Power Systems Co. (HPS) θα συνεργαστεί με την Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. (KSOE) και την CE-TEK Ltd. για την ανάπτυξη πρωτοποριακών συστημάτων δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (OCCS) εν πλω. Πρόκειται για συστήματα που θα εγκατασταθούν έως και το α’ εξάμηνο του 2025, κυρίως σε πλοία που κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Η εν λόγω συνεργασία συγκεντρώνει την εξειδικευμένη γνώση των τριών εταιρειών στον τομέα της δέσμευσης και της αποθήκευσης άνθρακα. Για την ανάπτυξη των συστημάτων CCS, υπεύθυνη θα είναι η HPS. Από την άλλη πλευρά, η CE-TEK θα συνεισφέρει με την ανάπτυξη ενός διαλύτη για την αποτελεσματική δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα από τα καυσαέρια.

Η επιλογή του διαλύτη είναι κρίσιμη, καθώς από αυτόν εξαρτάται η αποτελεσματικότητα των συστημάτων CCS, ενώ ταυτόχρονα η χρήση του πρέπει να είναι ασφαλής και φιλική για το περιβάλλον. Προκειμένου να μην επηρεάζεται η αποδοτικότητα του πλοίου από την εγκατάσταση αυτών των συστημάτων, η KSOE θα χρησιμοποιήσει τεχνολογίες διαχείρισης της θερμότητας του καυσίμου.

Η ανάπτυξη και η εφαρμογή των OCCS σε πλοία που κινούνται με LNG αναμένεται να επιφέρει σημαντική μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, συμβάλλοντας στην ευθυγράμμιση της ναυτιλίας με τις απαιτήσεις και τους στόχους του IMO.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.