Γιατί η Glencore φλερτάρει με διυλιστήρια στη Σιγκαπούρη;

Γιατί η Glencore φλερτάρει με διυλιστήρια στη Σιγκαπούρη;

49
Γιατί η Glencore φλερτάρει με διυλιστήρια στη Σιγκαπούρη;

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον της Glencore για την αγορά διυλιστηρίου και πετροχημικών μονάδων της Shell στη Σιγκαπούρη, καθώς η τελευταία αναζητά αγοραστή μετά την αποχώρηση προηγούμενων μνηστήρων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές της αγοράς, η Glencore σε συνεργασία με την PT Chandra Asri Petrochemical της Ινδονησίας αξιολογούν τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία περιλαμβάνουν ένα διυλιστήριο ικανό να επεξεργάζεται 237.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως (bpd) και ένα εργοστάσιο αιθυλενίου δυναμικότητας 1 εκατ. τόνων ετησίως, που βρίσκεται στο νησί Bukom, ακριβώς νότια της Σιγκαπούρης, καθώς και ένα εργοστάσιο που παράγει μονοαιθυλενογλυκόλη στο νησί Jurong, στα δυτικά της πόλης-κράτους της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ενδεχόμενη επένδυση της Glencore στη Σιγκαπούρη θα της δώσει τη δυνατότητα να αυξήσει το αποτύπωμά της σε έναν σημαντικότατο κόμβο εμπορίας καυσίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, η Glencore εργάζεται με τη Morgan Stanley για την επένδυση στη Σιγκαπούρη, με την επενδυτική τράπεζα να αρνείται οποιονδήποτε σχολιασμό.

Φωτό: iStock/pigphoto

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.