Στην Ινδία το χάλκινο μετάλλιο της οικονομίας

Στην Ινδία το χάλκινο μετάλλιο της οικονομίας

42
Στην Ινδία το χάλκινο μετάλλιο της οικονομίας

Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις φαίνεται πως θα πετύχει η ραγδαία αναπτυσσόμενη Ινδία τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι έχει ήδη αναρριχηθεί στη θέση της πέμπτης ισχυρότερης οικονομίας παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα, η κεφαλαιοποίηση της ινδικής αγοράς πιθανόν να αγγίξει τα $10 τρισ. μέχρι το 2030, σύμφωνα με τον χρηματομεσιτικό οίκο Jefferies. Επισημαίνεται ότι τα τελευταία 10-20 έτη η Ινδία πετυχαίνει σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10-12%.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι συνεχιζόμενες οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα επιτρέψουν στο ασιατικό κράτος να διατηρήσει τη θέση του ως της γρηγορότερα αναπτυσσόμενης οικονομίας. Οι ισχυρές τάσεις που παρατηρούνται στις εγχώριες οικονομικές ροές έχουν μειώσει την αστάθεια της ινδικής αγοράς, επισημαίνει ο οίκος Jefferies.

Την τελευταία δεκαετία, το ινδικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αναπτύχθηκε κατά 7% και ανήλθε στα $3,6 τρισ. Τα επόμενα τέσσερα έτη, το ινδικό ΑΕΠ θα αγγίξει τα $5 τρισ., καθιστώντας την Ινδία την τρίτη ισχυρότερη παγκοσμίως οικονομία, τονίζει χαρακτηριστικά ο οίκος Jefferies.

Αυτή η εξέλιξη θα σημάνει τον εκτοπισμό της Ιαπωνίας και της Γερμανίας από την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, με την Ινδία να κατακτά το «χάλκινο μετάλλιο» ως τρίτη μεγαλύτερη οικονομία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.