Σε ρότα απανθρακοποίησης η Διώρυγα του Παναμά

Σε ρότα απανθρακοποίησης η Διώρυγα του Παναμά

126
Σε ρότα απανθρακοποίησης η Διώρυγα του Παναμά

Η Διώρυγα του Παναμά, μία από τις πιο κομβικές αρτηρίες του παγκόσμιου εμπορίου, αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς η παρατεταμένη ξηρασία μείωσε τον αριθμό των ημερήσιων διελεύσεων πλοίων. Σε αυτό το πλαίσιο, η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά παρουσίασε τη μελλοντική δράση της στους τομείς της βιωσιμότητας και της απανθρακοποίησης των υπηρεσιών της.

Αναφορικά με την περίοδο 2024-2030, η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά θα προωθήσει τη βιωσιμότητά της μέσω επενδύσεων αξίας άνω των $8,5 δισ. Η πλειονότητα αυτού το ποσού ($3,5 δισ.) θα κατευθυνθεί σε έργα υποδομών, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης μιας μονάδας φωτοβολταϊκών, την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και υβριδικών ρυμουλκών.

Τέλος, για την περίοδο 2024-2050, η Αρχή της Διώρυγας θα προσπαθήσει να πετύχει έναν από τους πλέον μακροπρόθεσμους στόχους της: τη μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.