«Πεδίο μάχης» η αναστολή αμερικανικών projects LNG

«Πεδίο μάχης» η αναστολή αμερικανικών projects LNG

38
«Πεδίο μάχης» η αναστολή αμερικανικών projects LNG

Τριγμούς στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ φαίνεται πως έχει προκαλέσει η πρόσφατη απόφαση του προέδρου Μπάιντεν να αναστείλει την έγκριση υλοποίησης νέων αμερικανικών projects LNG, με την αιτιολογία της εξέτασης των περιβαλλοντικών και οικονομικών συνεπειών τους.

Πιο συγκεκριμένα, δεκάδες πρώην αξιωματούχοι των κυβερνήσεων Μπους και Τραμπ ασκούν πιέσεις στο Κογκρέσο να αντιστρέψει την απόφαση αναστολής των εξαγωγικών projects LNG που επέβαλε ο εν ενεργεία πρόεδρος. Οι συγκεκριμένοι πρώην αξιωματούχοι επισήμαναν ότι τα projects LNG προάγουν την παγκόσμια ενεργειακή σταθερότητα και ασφάλεια και δεν πρέπει να ανασταλούν, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Οι 35 αξιωματούχοι, με γραπτή επιστολή τους προς τις αρμόδιες επιτροπές Ενέργειας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, κάλεσαν τα μέλη να αντιστρέψουν την απόφαση Μπάιντεν, με σκοπό την προαγωγή των οικονομικών, ενεργειακών και γεωπολιτικών συμφερόντων των ΗΠΑ, τα οποία αμφισβητούνται μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου.

Επισημαίνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, κ. David Turk, ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση συζητά με τους συμμάχους και εταίρους των ΗΠΑ σχετικά με την αναστολή των projects LNG και φάνηκε καθησυχαστικός σχετικά με την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.