Η αναπτυσσόμενη αγορά υπεράκτιων ανεμογεννητριών, στα ραντάρ της BIMCO

Η αναπτυσσόμενη αγορά υπεράκτιων ανεμογεννητριών, στα ραντάρ της BIMCO

49
Η αναπτυσσόμενη αγορά υπεράκτιων ανεμογεννητριών, στα ραντάρ της BIMCO

Η BIMCO έχει συστήσει υποεπιτροπή για την εκπόνηση μιας παγκόσμιας σύμβασης με στόχο τη μεταφορά και την εγκατάσταση υπεράκτιων ανεμογεννητριών. Το έργο δρομολογήθηκε προκειμένου να στηρίξει την υπεράκτια αιολική βιομηχανία, καθώς αυξάνεται η παγκόσμια ζήτηση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι εργασίες για τη σύμβαση WINDSEACON ξεκίνησαν μέσω μιας σειράς διαβουλεύσεων με περίπου 65 σημαντικούς παίκτες της αγοράς. Μετά τις διαβουλεύσεις, συστάθηκε μια ειδική υποεπιτροπή και ένα συμβούλιο διαβούλευσης, που αποτελείται από ένα ευρύ φάσμα ηγετικών στελεχών του κλάδου από εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Το έργο επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η υπεράκτια αιολική βιομηχανία, στη διασφάλιση της ευελιξίας του συμβατικού πλαισίου και στη συνεχή εξέλιξη του κλάδου. Η σύμβαση WINDSEACON θα παράσχει το πλαίσιο προκειμένου οι νομικές και εμπορικές διαπραγματεύσεις να καταστούν πιο αποτελεσματικές και αποδοτικές, ενώ η υποεπιτροπή επικεντρώνεται επί του παρόντος στις πτυχές της μεταφοράς και της εγκατάστασης των υπεράκτιων ανεμογεννητριών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.