Βίοι αντίθετοι για αγοραπωλησίες και παραγγελίες bulk carriers

Βίοι αντίθετοι για αγοραπωλησίες και παραγγελίες bulk carriers

364
Βίοι αντίθετοι για αγοραπωλησίες και παραγγελίες bulk carriers

Με δυναμικούς ρυθμούς έχει εκκινήσει η δραστηριότητα στη second-hand αγορά φέτος, και δη εκείνη που εστιάζει στα bulk carriers. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Intermodal, τον Ιανουάριο του 2024 έλαβαν χώρα 68 αγορές bulk carriers στη second-hand αγορά. Τα εν λόγω επίπεδα είναι ιδιαίτερα υψηλά, κοντά στο ρεκόρ που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2017, οπότε και 73 bulk carriers είχαν αλλάξει χέρια.

Αντίθετα, το ενδιαφέρον των πλοιοκτητών δεν ήταν το ίδιο ζωηρό για παραγγελίες. Τον Ιανουάριο τοποθετήθηκαν οι λιγότερες παραγγελίες bulk carriers από το 2002, με αποτέλεσμα η αναλογία του orderbook προς τον υφιστάμενο στόλο να υποχωρεί στο 8,54%. Τον Ιανουάριο καταγράφηκαν μόλις 20 παραγγελίες bulk carriers, με τα Kamsarmaxes με 9 παραγγελίες να οδηγούν την κούρσα. Για να κατανοήσει κανείς τα χαμηλά επίπεδα παραγγελιών, αξίζει να τονιστεί ότι τον Ιανουάριο του 2023, του 2022 και του 2021 τοποθετήθηκαν παραγγελίες για 56, 66 και 47 bulk carriers αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.