«Χρυσές δουλειές» για τις νοτιοκορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες

«Χρυσές δουλειές» για τις νοτιοκορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες

48
«Χρυσές δουλειές» για τις νοτιοκορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Αξιοσημείωτη άνοδο στις εξαγωγές αυτοκινήτων για το 2023 κατέγραψαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Νότιας Κορέας. Πιο συγκεκριμένα, έξι νοτιοκορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες εξήγαγαν 2,76 εκατ. οχήματα σε 196 χώρες το περασμένο έτος, σηματοδοτώντας ρεκόρ οκταετίας, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap.

Οι εξαγωγές από τους κολοσσούς της αυτοκινητοβιομηχανίας Hyundai Motor Co., Kia Corp. καθώς και τεσσάρων άλλων κατασκευαστών σημείωσαν άνοδο 20,1% το 2023 σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Korea Automobile Manufacturers Association (KAMA).

Τα παραχθέντα οχήματα εξήχθησαν τόσο στις δυτικές όσο και στις ασιατικές αγορές. Ενδεικτικά, πωλήθηκαν 1,3 εκατ. αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και 92.692 αυτοκίνητα στη Γερμανία. Αντίστοιχα, πωλήθηκαν 2.571 αυτοκίνητα στην Κίνα και 1.506 στην Ιαπωνία.

Άξια αναφοράς είναι και τα στοιχεία για τις εξαγωγές νοτιοκορεατικών οχημάτων στη Ρωσία. Σε αυτή την περίπτωση, οι εξαγωγές κατέγραψαν δραστική μείωση της τάξεως του 94,3%, με πώληση 808 οχημάτων για το 2023.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.