Οι αγοραπωλησίες bulk carriers σε ισχυρό μομέντουμ

Οι αγοραπωλησίες bulk carriers σε ισχυρό μομέντουμ

91
Οι αγοραπωλησίες bulk carriers σε ισχυρό μομέντουμ

Η έναρξη του τρέχοντος έτους χαρακτηρίζεται από μια αξιοσημείωτη δραστηριότητα στις αγοραπωλησίες bulk carriers, σύμφωνα με στοιχεία της ναυλομεσιτικής Intermodal.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει σχετικής ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα σύνολο 53 bulk carriers έχουν πωληθεί εντός του έτους στη second-hand αγορά.

Χαρακτηριστικό της αυξημένης δραστηριότητας της αγοράς των bulk carriers για τον Ιανουάριο του 2024 είναι ότι το ύψος των συναλλαγών για την αντίστοιχη περίοδο το 2023 ήταν 49 bulk vessels και 36 για την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Ωστόσο, το ρεκόρ κατέχει η περίοδος Ιανουαρίου του 2017, με 73 συμφωνίες.

Εν κατακλείδι, μια σημαντική τάση που αναδεικνύεται για τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους είναι η κυριαρχία των bulk carriers μεσαίου και μικρού μεγέθους, καθώς 25 συναλλαγές αφορούσαν Handymax, Supramax και Ultramax bulk carriers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.