Πλήρως ηλεκτρικά containerships στον στόλο της Cosco

Πλήρως ηλεκτρικά containerships στον στόλο της Cosco

206
Πλήρως ηλεκτρικά containerships στον στόλο της Cosco

Η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας είναι σαφώς ένα από τα μείζονα θέματα που απασχολούν τη βιομηχανία, καθώς η διαθέσιμη τεχνολογία αλλά και οι υποδομές σε παγκόσμια κλίμακα συνιστούν εμπόδιο που ακόμη δεν έχει προσπελαστεί.

Σε κάθε περίπτωση, η ενεργειακή μετάβαση του κλάδου μεταφορών είναι πιο πραγματοποιήσιμη ‒επί του παρόντος‒ σε μικρότερη κλίμακα, όπως τα ταξίδια μικρών αποστάσεων, γεγονός που αντανακλάται και στην πρόσφατη τελετή ονοματοδοσίας που πραγματοποίησε η Cosco Shipping Lines.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Cosco Shipping Lines θα παραλάβει δύο νεότευκτα, πλήρως ηλεκτρικά containerships, μεταφορικής ικανότητας 700 TEUs έκαστο, τα οποία θα εξυπηρετήσουν τις μεταφορικές της ανάγκες μικρών αποστάσεων. Καθένα από τα πλοία διαθέτει μήκος 119,8 μ.

Τα οφέλη που παρέχουν ανέρχονται σε μείωση 2.918 τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως, που αντιστοιχεί στη φύτευση 160.000 δέντρων.

Φωτό: COSCO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.