Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάληψη του ελληνόκτητου tanker «St Nikolas»

    229
    Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάληψη του ελληνόκτητου tanker «St Nikolas»
    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σήμερα, Σάββατο 13 Ιανουαρίου, η ιρανική τηλεόραση έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την πρόσφατη επιχείρηση κατάληψης του δεξαμενοπλοίου «St Nikolas», σημαίας νήσων Μάρσαλ, το οποίο τελεί υπό τη διαχείριση της εταιρείας Empire Navigation.

    Στο βίντεο που ήλθε στο φως της δημοσιότητας, εμφανίζονται οπλισμένοι άνδρες να προσγειώνονται με ελικόπτερο στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο και να το καταλαμβάνουν.

    Σημειώνεται ότι τα πλάνα ήλθαν στο φως της δημοσιότητας δύο ημέρες μετά τη γνωστοποίηση της κατάληψης του «St Nikolas», στις 11 Ιανουαρίου 2023.

    Ακολουθεί το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ιρανική τηλεόραση:

    Τελευταία ενημέρωση Σάββατο 13 Ιανουαρίου 19.55 (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ):

    Ανατολικά του ιρανικού νησιού Κεσμ το «St Nikolas»

    Το υπό σημαία των Νησιών Μάρσαλ ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο, που συνελήφθη την Πέμπτη από το Ιράν στον Κόλπο του Ομάν, εντοπίσθηκε ανατολικά του ιρανικού νησιού Κεσμ, ανέφερε σε καταχώρισή της στην πλατφόρμα X η υπηρεσία TankerTrackers.com.

    «Το ελληνόκτητο, ασφαλισμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο και με σημαία των Νησιών Μάρσαλ δεξαμενόπλοιο Suezmax ST NIKOLAS … φορτωμένο με 1 εκατομμύριο βαρέλια αργό πετρέλαιο, εντοπίσθηκε σήμερα ανατολικά του Νησιού Κεσμ του Ιράν … το AIS (αυτόματο σύστημα αναγνώρισης πλοίων) είναι εκτός λειτουργίας», ανέφερε σήμερα σε καταχώρισή της η TankerTrackers.

    Το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars είχε μεταδώσει την Πέμπτη ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού στην οποία αναφερόταν ότι το δεξαμενόπλοιο «St Nikolas» βρισκόταν καθ’ οδόν προς ιρανικά λιμάνια.

    Το Ρόιτερς σημειώνει πως η κατάληψη του «St Nikolas» συμπίπτει με εβδομάδες επιθέσεων από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης με στόχο τις οδούς της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

    Πηγή: X (πρώην Twitter)-@iraninarabic_ir και ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.