Ηλεκτρικά οχήματα: Η ΕΕ στο κατόπι της Κίνας

Ηλεκτρικά οχήματα: Η ΕΕ στο κατόπι της Κίνας

70
Ηλεκτρικά οχήματα: Η ΕΕ στο κατόπι της Κίνας

Καθώς η Κίνα επιταχύνει τα σχέδιά της με στόχο την παραγωγή και την εξαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, η ΕΕ προσφέρει επιδοτήσεις ύψους $3 δισ. σε κατασκευαστές μπαταριών, με στόχο να ανταγωνιστεί τη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, τα κεφάλαια αυτά θα προέλθουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Καινοτομίας ‒το οποίο συγκεντρώνει κεφάλαια μέσα από την πώληση δικαιωμάτων εκπομπών άνθρακα‒ και θα είναι διαθέσιμα μέχρι το πέρας του 2026. Το κατά πόσο μια εταιρεία θα είναι σε θέση να διεκδικήσει επιδότηση και ποιο θα είναι το ύψος αυτής εξαρτώνται και από την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα των μπαταριών.

Αξιωματούχος της ΕΕ, τον οποίο επικαλείται το δημοσίευμα, σχολιάζει ότι οι πρακτικές που ακολουθεί η Κίνα στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων πλήττουν τον ανταγωνισμό και δύνανται να οδηγήσουν στην επιβολή δασμών. Πέραν αυτού, ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ είναι η έλλειψη μπαταριών. Στόχος είναι οι μπαταρίες να κατασκευάζονται στην ΕΕ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.