Τεχνική Επιτροπή BV: Στο επίκεντρο οι μελλοντικές προκλήσεις για τη ναυτιλία

Τεχνική Επιτροπή BV: Στο επίκεντρο οι μελλοντικές προκλήσεις για τη ναυτιλία

116
Τεχνική Επιτροπή BV: Στο επίκεντρο οι μελλοντικές προκλήσεις για τη ναυτιλία

Με την υψηλή συμμετοχή 45 μελών της ναυτιλιακής βιομηχανίας, με σημαντικό τεχνικό υπόβαθρο, διεξήχθη η 36η συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής του νηογνώμονα Bureau Veritas στις 22 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, έλαβαν χώρα πληθώρα παρουσιάσεων. Ο κ. Βασίλης Δημουλάς, Technology και Innovation Director για τη SEEBA Zone, πραγματοποίησε παρουσίαση με επίκεντρο τις τεχνικές προκλήσεις που συνοδεύουν τη μετασκευή πλοίων προκειμένου να καταναλώνουν και εναλλακτικά καύσιμα.

Επιπλέον, ο δρ. Γιάννης Κοκαράκης, τεχνικός διευθυντής για τη SEEBA Zone, εστιάστηκε στις προκλήσεις που προκύπτουν από το Fuel EU Maritime, ενώ η κ. Μαρία Λαμπαρδάκη, Project Developer, ανέλυσε περαιτέρω κάποια συχνά ερωτήματα που αφορούν το EU ETS. Το πρώτο σκέλος της συνεδρίασης ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του κ. Βασιλείου Δημουλά για την πυρηνική ενέργεια και την πρόωση των πλοίων.

Το δεύτερο σκέλος της συνεδρίασης της Τεχνικής Επιτροπής του BV εκκίνησε με την παρουσίαση του κ. Βασίλη Σταματόπουλου, Global Business Development Director Verifuel, η οποία εστιάστηκε στο νέο ISO 8217:2024. Ο δρ. Γιάννης Κοκαράκης και ο κ. Κωστής Αντωνόπουλους προχώρησαν στις τελευταίες παρουσιάσεις του δεύτερου σκέλους της συνεδρίασης.

Ο κ. Γιώργος Ανδρεάδης, Marine Chief Executive Greece, σχολίασε μεταξύ άλλων: «Η συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής ήταν ένα μείγμα τωρινών, επερχόμενων και μελλοντικών κανονισμών και τεχνολογιών. Ο Bureau Veritas είναι έτοιμος να βοηθήσει τους πελάτες του στο ταξίδι της απανθρακοποίησης, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα».

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.