Με πλοία της GasLog η μεταφορά πράσινου υδρογόνου από τη Μέση Ανατολή...

Με πλοία της GasLog η μεταφορά πράσινου υδρογόνου από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη;

248
Με πλοία της GasLog η μεταφορά πράσινου υδρογόνου από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη;

Την από κοινού ανάπτυξη ενός διαδρόμου πράσινου υδρογόνου μεταξύ Ομάν και Ολλανδίας θα διερευνήσουν η κυβέρνηση του Ομάν και η εταιρεία Hydrom με την αρχή λιμένα του Ρότερνταμ και τις εταιρείες GasLog και Zenith Energy Terminals.

Πρόκειται για ακόμα μία πρωτοβουλία με φόντο την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, η οποία έχει ως στόχο να επιταχύνει τους ρυθμούς της ενεργειακής μετάβασης και να αποτελέσει οδηγό για την ευρύτερη ανάπτυξη μιας εφοδιαστικής αλυσίδας πράσινου υδρογόνου.

Η συμφωνία υπεγράφη στο πλαίσιο της COP28 στο Ντουμπάι και η πραγματοποίησή της θα σημάνει την πρώτη εμπορική πρωτοβουλία θαλάσσιου διαδρόμου υδρογόνου παγκοσμίως.

Η έρευνα που θα πραγματοποιηθεί θα καλύψει τόσο τις ανάγκες προκειμένου να αποκτηθούν οι υποδομές υγροποίησης, αποθήκευσης και εξαγωγής υδρογόνου στο Ομάν, όσο και εκείνες για πλοία που θα το μεταφέρουν, τα οποία διερευνά αυτή τη στιγμή η GasLog.

Προορισμό για τις ποσότητες πράσινου υδρογόνου θα αποτελεί ο τερματικός της Zenith Energy, στον οποίο θα πραγματοποιούνται η εισαγωγή, η επαναεριοποίηση και η διανομή του καυσίμου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.