Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ναυτικών ενόψει Χριστουγέννων

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ναυτικών ενόψει Χριστουγέννων

319
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ναυτικών ενόψει Χριστουγέννων

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ θα λάβουν ορισμένες κατηγορίες ναυτικών ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, σύμφωνα με εγκύκλιο που δημοσίευσε η ΠΝΟ.

Η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης  θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής Κ.Υ.Α. αριθ.2242.10-3/20552/2023/20-03-2023 ,ΦΕΚ 1787 τεύχος Β’/20/03/2023. Η χρονική περίοδος ελέγχου των απαιτούμενων δικαιολογητικών των ενδιαφερόμενων ναυτικών για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ορίζεται εντός ανατρεπτικής προθεσμίας από 27/11/2023 έως και 22/12/2023. Η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα πραγματοποιείται σταδιακά.

Η κατάθεση για τον έλεγχο των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται ως εξής:

α) Στην Κεντρική Υπηρεσία του Οίκου Ναύτου Πειραιά για όσους ναυτικούς κατοικούν στην Αθήνα και Πειραιά.

Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται αυτοπροσώπως σε σφραγισμένο φάκελο μεγέθους Α4 και αυστηρά στις οριζόμενες ημερομηνίες και ώρες όπως αυτές εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα με βάση το αρχικό γράμμα του επιθέτου του ναυτικού και με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και του ναυτικού φυλλαδίου του ναυτικού. Δε θα γίνονται δεκτές αποστολές φακέλων με δικαιολογητικά μέσω courier ή ταχυδρομικά.

Χωρίς τίτλο

Δε θα παραλαμβάνονται δικαιολογητικά σε περίπτωση προσέλευσης του ναυτικού σε διαφορετική ημερομηνία και ώρα από αυτή που ορίζεται στο αρχικό γράμμα του επιθέτου του.

β) Στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές – Παραρτήματα του Ο.Ν. για τους ναυτικούς που κατοικούν στην Περιφέρεια , η υποβολή το δικαιολογητικών θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που θα
ανακοινώσει η αρμόδια κατά τόπους Λιμενική Αρχή και το Παράρτημα του Οίκου Ναύτου, σύμφωνα με τις δυνατότητες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την εγκύκλιο εδώ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.