«Δύσκολη» η ερχόμενη περίοδος για τα containerships

«Δύσκολη» η ερχόμενη περίοδος για τα containerships

91
«Δύσκολη» η ερχόμενη περίοδος για τα containerships

Τις εκτιμήσεις του για μια «δύσκολη περίοδο» στην αγορά containerships γνωστοποίησε ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της CMA CGM Rodolphe Saadé.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις του κ. Saadé σε συνέντευξη, η σημαντική ανάπτυξη στόλου που θα λάβει χώρα το 2024 ενδέχεται να οδηγήσει σε ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης containerships, με σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά.

«Η δυσκολία στον κλάδο μας είναι ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός containerships που θα εισέλθουν στην αγορά από το ερχόμενο έτος, με κίνδυνο δημιουργίας ανισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης», δήλωσε ο κ. Saadé.

«Περιμένουμε το εμπόριο να καταγράψει άνοδο της τάξεως του 2% έως 3% το ερχόμενο έτος», πρόσθεσε. «Η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι συνηθισμένη σε αυτά τα υψηλά και χαμηλά. Είναι πλήρως κυκλική. Είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα τα έτη 2021 και 2022, πλέον εισερχόμαστε σε πιο φυσιολογικές περιόδους και είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.