Ναυσιπλοΐα στον Ρήνο: Πρόκληση η υψηλή στάθμη των υδάτων

Ναυσιπλοΐα στον Ρήνο: Πρόκληση η υψηλή στάθμη των υδάτων

118
Ναυσιπλοΐα στον Ρήνο: Πρόκληση η υψηλή στάθμη των υδάτων

Ο ποταμός Ρήνος, μαζί με άλλους σημαντικούς ποταμούς παγκοσμίως, όπως ο Αμαζόνιος και ο Μισισιπής, έχει απασχολήσει σημαντικά τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα το 2023 ελέω ξηρασίας με φόντο την κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, εντός Νοεμβρίου, ο Ρήνος αντιμετωπίζει μια νέα πρόκληση αντί της χαμηλής στάθμης των υδάτων. Πλέον, η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Ρήνο είναι υπερβολικά υψηλή.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του Reuters υπογραμμίζει ότι πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις στη Γερμανία οδήγησαν σε άνοδο της στάθμης των υδάτων στον Ρήνο, με αποτέλεσμα νέες προκλήσεις για την ενδοποτάμια ναυτιλία. Πιο συγκεκριμένα, η ναυσιπλοΐα έχει σταματήσει στη νότια Γερμανία, κοντά στo Maxau.

Η εν λόγω εξέλιξη συνιστά απότοκο του γεγονότος ότι η υψηλή στάθμη υδάτων καθιστά αδύνατη την πλεύση πλοίων κάτω από γέφυρες. Έτσι, δεν είναι εφικτό για τα πλοία που βρίσκονται στον Ρήνο να φτάσουν στην Ελβετία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.