Σε ρότα ανόδου η ναυλαγορά των containerships

Σε ρότα ανόδου η ναυλαγορά των containerships

80
Σε ρότα ανόδου η ναυλαγορά των containerships

Σε ρότα ανόδου βρίσκονται οι ναύλοι των containerships, με τον σχετικό δείκτη της Drewry, WCI, να διαμορφώνεται στα $1.504/FEU, αφότου κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 7% την εβδομάδα με πέρας τις 9 Νοεμβρίου.

Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 46% χαμηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση, σε κατά 6% υψηλότερα επίπεδα έναντι του προπανδημικού μέσου όρου του 2019. Ακόμα, ο δείκτης είναι πλέον κατά $976/FEU χαμηλότερος έναντι του κυλιόμενου μέσου όρου των τελευταίων δέκα ετών.

Όσον αφορά τα επιμέρους routes, σε εκείνο μεταξύ Σαγκάης και Ρότερνταμ κατεγράφη άνοδος της τάξεως του 21%, μαγνητίζοντας τα βλέμματα. Συνεπώς και λαμβάνοντας υπόψη την άνοδο της τάξεως του 8% στους ναύλους από τη Σαγκάη στο Ρότερνταμ, τα επίπεδα των ναύλων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης αποτελέσαν τον καταλύτη της ανόδου του δείκτη WCI.

Παρότι άνοδος σημειώθηκε και στα fronthaul routes μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, η καταγραφείσα άνοδος ήταν συγκριτικά μικρότερη (5% με προορισμό το Λος Άντζελες και 2% με προορισμό τη Νέα Υόρκη).

Screenshot 2023-11-09 175204

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι οι spot ναύλοι μεταξύ Ανατολής και Δύσης θα παραμείνουν κοντά στα τωρινά επίπεδα σε γενικές γραμμές τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.