«Ακριβότερη» η Διώρυγα του Σουέζ από το 2024

«Ακριβότερη» η Διώρυγα του Σουέζ από το 2024

271
«Ακριβότερη» η Διώρυγα του Σουέζ από το 2024

Σε περαιτέρω άνοδο των τελών διέλευσης αναμένεται να προβεί η Διώρυγα του Σουέζ από το νέο έτος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα δεξαμενόπλοια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ, τα τέλη διέλευσης από τον Ιανουάριο θα αυξηθούν κατά 15% για τα δεξαμενόπλοια μεταφοράς πετρελαίου, προϊόντων πετρελαίου, υγραερίου, υγροποιημένου φυσικού αερίου ή χημικών. Τα δεξαμενόπλοια δεν είναι τα μοναδικά που επηρεάζονται. Τουναντίον, κατά 15% θα αυξηθούν τα τέλη διέλευσης των containerships, των πλοίων μεταφοράς οχημάτων αλλά και των επιβατηγών πλοίων.

Την ίδια ώρα, η Αρχή της Διώρυγας θα αυξήσει και τα τέλη διέλευσης των bulk carriers, των πλοίων γενικού φορτίου και των Ro-Ro πλοίων κατά 5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διώρυγα του Σουέζ είναι η πιο πολυσύχναστη αρτηρία του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου. Μόνο το β’ τρίμηνο του 2023 η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ σημείωσε έσοδα $2,54 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.