Δεξαμενόπλοια ‒ containerships: Οι παραγγελίες σε βίους αντίθετους

Δεξαμενόπλοια ‒ containerships: Οι παραγγελίες σε βίους αντίθετους

122
Δεξαμενόπλοια ‒ containerships: Οι παραγγελίες σε βίους αντίθετους

Bίους αντίθετους ακολουθούν οι παραγγελίες δεξαμενόπλοιων και πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, όπως προκύπτει από το τελευταίο μηνιαίο report της VesselsValue.

Οι παραγγελίες δεξαμενόπλοιων ακολουθούν εκρηκτική πορεία, αποτυπώνοντας τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για το μέλλον της ναυλαγοράς. Ειδικότερα, τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, τοποθετήθηκαν παραγγελίες για 236 δεξαμενόπλοια έναντι 81 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Σε επίπεδο αξιών των deals, οι αντίστοιχοι αριθμοί ανέρχονται σε $11,425 δισ. και $2,458 δισ.

Σε ό,τι αφορά τα containerships, οι παραγγελίες έχουν διαμορφωθεί σε 134 έναντι 312 πέρυσι και 408 το 2021. Βέβαια, τα προηγούμενα χρόνια, η ναυλαγορά των containerships κινούνταν σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα και άρα έτσι ερμηνεύονται οι πολλές παραγγελίες.

Στους άλλους τύπους πλοίων, υπάρχουν μεν μεταβολές στις παραγγελίες, αλλά όχι τόσο μεγάλες: οι παραγγελίες bulk carriers είναι 254 φέτος έναντι 222, ενώ οι παραγγελίες gas carriers είναι 95 έναντι 136 το ίδιο διάστημα το 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.