Στα δέκα δεξαμενόπλοια το orderbook της TEN

    269
    Στα δέκα δεξαμενόπλοια το orderbook της TEN

    Mε τις συνθήκες προσφοράς και ζήτησης να παρέχουν στήριξη στη ναυλαγορά των δεξαμενόπλοιων, η Tsakos Energy Navigation (TEN) κατέγραψε έσοδα από ταξίδια της τάξης των $482,7 εκατ. το α’ εξάμηνο έναντι $366,4 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

    Τα λειτουργικά έσοδα υπερτετραπλασιάστηκαν σε $281,7 εκατ., στα οποία περιλαμβάνεται κέρδος από πωλήσεις πλοίων ύψους $81,2 εκατ. δολαρίων μετά την έγκαιρη πώληση οκτώ παλαιότερων ΜR tankers και handysize το α’ τρίμηνο του 2023.

    Αντικατοπτρίζοντας την υψηλή δυναμική της αγοράς δεξαμενόπλοιων, η οποία αντανακλάται και στις αξίες, τα καθαρά κέρδη της ΤΕΝ σχεδόν πενταπλασιάστηκαν από τα $51,7 εκατ. δολάρια στα $237,2 εκατ. το α’ εξάμηνο φέτος.

    Στα highlights η παραγγελία δύο ακόμα MR product tankers τον Αύγουστο του 2023. Τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers και η παράδοσή τους αναμένεται το α΄ τρίμηνο του 2026. Με την εν λόγω παραγγελία το orderbook της TEN ανέρχεται πλέον σε δέκα πλοία: 4 Aframax διπλού καυσίμου, δύο DP2 Shuttle Tankers, δύο Suezmax και δύο MR.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.