Το Μεξικό, σταθερή πηγή προμήθειας LNG για την ConocoPhillips

Το Μεξικό, σταθερή πηγή προμήθειας LNG για την ConocoPhillips

32
Το Μεξικό, σταθερή πηγή προμήθειας LNG για την ConocoPhillips

Ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ υπέγραψε μια σειρά συμβολαίων 20ετούς διάρκειας για την εξασφάλιση της προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters σε δημοσίευμά του, η ConocoPhillips (COP.N) ανακοίνωσε την Πέμπτη 3 Αυγούστου την υπογραφή μιας σημαντικής συμφωνίας με διάρκεια 20 ετών, η οποία αφορά την προμήθεια LNG από την εγκατάσταση εξαγωγής φυσικού αερίου Saguaro της Mexico Pacific.

Στο Μεξικό αναμένονται σύντομα τα εγκαίνια για την πρώτη από εννέα σχεδιαζόμενες χερσαίες και πλωτές εγκαταστάσεις παραγωγής LNG, τόσο στις ακτές του Κόλπου του Μεξικού όσο και στις ακτές του Ειρηνικού. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται φυσικό αέριο αμερικανικής προέλευσης, το οποίο θα εισάγεται μέσω ενός δικτύου αγωγών μεταξύ των δύο χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mexico Pacific τον περασμένο μήνα είχε ανακοινώσει παρόμοια συμφωνία, για την προμήθεια 1 εκατ. τόνων LNG ετησίως στην κινεζική Zhejiang Energy.

Ο οικονομικός διευθυντής της ConocoPhillips, William Bullock, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η στρατηγική γεωγραφική θέση της Saguaro επιτρέπει αποτελεσματικές παραδόσεις LNG και ότι η εταιρεία την επέλεξε έναντι άλλων εγκαταστάσεων του Μεξικού επειδή η τελική επενδυτική απόφαση για το έργο αυτό θα ληφθεί νωρίτερα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.