Ρεκόρ παραγγελιών πλοίων κατανάλωσης μεθανόλης

Ρεκόρ παραγγελιών πλοίων κατανάλωσης μεθανόλης

173
Ρεκόρ παραγγελιών πλοίων κατανάλωσης μεθανόλης

LNG και μεθανόλη φαίνεται να αποτελούν τα πιο δημοφιλή εναλλακτικά καύσιμα για τα νεότευκτα που παραγγέλνουν οι πλοιοκτήτες, στο πλαίσιο των προσπαθειών ενεργειακής μετάβασης της βιομηχανίας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της πλατφόρμας Alternative Fuels Insight (AFI) του DNV, τον Ιούλιο τοποθετήθηκαν 62 παραγγελίες πλοίων κατανάλωσης εναλλακτικών καυσίμων.

Οι παραγγελίες πλοίων κατανάλωσης μεθανόλης σημείωσαν αύξηση-ρεκόρ τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, φτάνοντας τις 48, ενώ τον Ιούνιο είχαν τοποθετηθεί μόλις 29. Σημειώνεται ότι το orderbook για πλοία κατανάλωσης μεθανόλης ξεπερνά πλέον τα 200 πλοία.

Παράλληλα, το βιβλίο παραγγελιών για πλοία κατανάλωσης LNG συνεχίζει την ανοδική του πορεία, με 14 νέες παραγγελίες να τοποθετούνται τον Ιούλιο.

«Ο σημαντικός αριθμός νέων παραγγελιών και μετασκευών πλοίων κατανάλωσης μεθανόλης συμπίπτει με την παράδοση του πρώτου containership κατανάλωσης μεθανόλης στον κόσμο και την υπογραφή της πρώτης συμφωνίας προμήθειας καυσίμων μεθανόλης», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής σύμβουλος του Maritime Advisory του DNV, Martin Wold.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η πλειονότητα των πλοίων κατανάλωσης εναλλακτικών καυσίμων που έχουν παραγγελθεί είναι containerships, τα οποία αποτελούν περίπου το ήμισυ των παραγγελιών πλοίων με καύσιμο LNG και το 80% των νεότευκτων κατανάλωσης μεθανόλης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.