Ελληνική σημαία στο σύγχρονο νεότευκτο της Maran Tankers

Ελληνική σημαία στο σύγχρονο νεότευκτο της Maran Tankers

329
Ελληνική σημαία στο σύγχρονο νεότευκτο της Maran Tankers

Η Maran Tankers του Ομίλου Αγγελικούση προχώρησε σε περαιτέρω ανάπτυξη του στόλου της, προωθώντας ταυτόχρονα την ενεργειακή μετάβαση του στόλου της.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 27 Ιουλίου, η εταιρεία σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την απόκτηση του τέταρτου VLCC διπλού καυσίμου«Maran Dione».

Το δεξαμενόπλοιο χωρητικότητας 320.500 dwt, κατασκευάστηκε από τη Samsung Heavy Industries και φέρει την ελληνική σημαία.

Παράλληλα, η παράδοση του δεξαμενόπλοιου αποτελεί ορόσημο για τον Όμιλο Αγγελικούση καθώς συμβάλλει στις προσπάθειές του για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα του στόλου του.

1690534294576

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που το καθιστούν προηγμένο και φιλικό προς το περιβάλλον είναι η ικανότητά του να καταναλώνει υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), καθώς και οι τεχνολογικά εξειδικευμένες εγκαταστάσεις και συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας που διαθέτει.

Τέλος, το «Maran Dione», όπως και τα αδέλφια πλοία του, «Antonis I. Angelicoussis», «Maria A. Angelicoussis» και «Maran Danae», μπορεί να παραγάγει έως και 50% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, συγκριτικά με ένα αντίστοιχο VLCC κατασκευής του 2008.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.