Έτος ρεκόρ για την Aegean το 2023;

Έτος ρεκόρ για την Aegean το 2023;

112
Έτος ρεκόρ για την Aegean το 2023;

Στα αποτελέσματα του 2022, όσο και στις προοπτικές του 2023, το οποίο ίσως αποδειχθεί χρονιά – ρεκόρ για την Aegean, τόσο σε επίπεδο επιβατικής κίνησης, όσο και κερδοφορίας, αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης μετόχων της Aegean, ο πρόεδρος Ευτύχης Βασιλάκης και ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλάκης τόνισε «είναι προφανές ότι όχι μόνο η περσινή χρονιά ήταν ένα ρεκόρ όσον αφορά την κερδοφορία της εταιρείας και τον τζίρο αλλά και φέτος αναμένουμε άλλη μια χρονιά με σημαντικά αυξημένα αποτελέσματα. Πέρα από αυτό, είναι σημαντικό ότι αυτή η άνοδος αφορά και την επιβατική κίνηση και το δίκτυο της εταιρείας αλλά και θα αφορά τη διάχυση του τουριστικού προϊόντος και σε μικρές περιοχές και νησιά καθώς συζητήθηκε ότι χρειάστηκε να αναπτύξουμε περισσότερες περιοχές και για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και για την τοπική ανάπτυξη του κάθε μέρους».

Από πλευράς του ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας τόνισε μεταξύ άλλων: «Το 2023 είναι για την Aegean ένα έτος ιδιαίτερα δυναμικής ανάπτυξης. Η εταιρεία το 2023 διαθέτει 2 εκατ. θέσεις περισσότερες από το 2022 και πετάει σε 165 προορισμούς, σε 46 χώρες με 272 απευθείας δρομολόγια, με ένα στόλο 76 αεροσκαφών.

Ακόμα πρόσθεσε: «Με τις 2 εκατ. επιπλέον θέσεις η AEGEAN αποτελεί για το 2023 το βασικό αρωγό ανάπτυξης του μεταφορικού έργου αλλά και του τουριστικού προϊόντος στην χώρα. Ήδη, κατά το α’ εξάμηνο του έτους η Aegean μετέφερε συνολικά 6,7 εκατ. επιβάτες, 42% περισσότερους συγκριτικά με το εξάμηνο του 2022».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.