Αισιοδοξία OPEC για τη ζήτηση πετρελαίου το 2024

Αισιοδοξία OPEC για τη ζήτηση πετρελαίου το 2024

20
Αισιοδοξία OPEC για τη ζήτηση πετρελαίου το 2024

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο OPEC αναφορικά με τις προοπτικές ζήτησης πετρελαίου το 2024, παρά την προβλεπόμενη επιβράδυνση σε σχέση με φέτος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Ειδικότερα, ο OPEC, στην έκθεση που πρόκειται να δημοσιεύσει μέσα στον Ιούλιο, προβλέπει αύξηση της ζήτησης πετρελαίου πάνω από τον μέσο όρο το επόμενο έτος.

Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2022, ο OPEC είχε προβλέψει αύξηση της ζήτησης το 2023 κατά 2,7 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, αναθεωρώντας την αργότερα σε 2,35 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

Για το 2024, η εκτίμηση του OPEC θα είναι πιθανότατα χαμηλότερη από τα 2,35 εκατ. βαρέλια ημερησίως ή 2,4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση της ζήτησης αποτελεί ένδειξη της πιθανής ισχύος της αγοράς πετρελαίου. Σε κάθε περίπτωση, οι προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου αναθεωρούνται συχνά, δεδομένων των οικονομικών αλλαγών και των γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων.

Φέτος, οι εκτιμήσεις επηρεάστηκαν αρκετά από την άρση των περιορισμών της Κίνας για τον κορονοϊό καθώς και από την άνοδο των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.