Δεν κόβουν ταχύτητα τα δεξαμενόπλοια

Δεν κόβουν ταχύτητα τα δεξαμενόπλοια

232
Δεν κόβουν ταχύτητα τα δεξαμενόπλοια

Θετικές παραμένουν οι εκτιμήσεις για το μέλλον της αγοράς δεξαμενόπλοιων, με περαιτέρω άνοδο των τονομιλίων να αναμένεται να ενισχύσει την αγορά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της ViaΜar «Q2 2023 ViaMar Market Outlook», οι διά θαλάσσης εισαγωγές της Ευρώπης από τον Αραβικό Κόλπο, τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική αναμένεται να οδηγήσουν σε άνοδο των τονομιλίων, παρά την εκτιμώμενη πτώση των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου και πετρελαιοειδών.

Την ίδια ώρα, η περιορισμένη δραστηριότητα στις παραγγελίες δεξαμενόπλοιων έχει οδηγήσει το orderbook να διαμορφωθεί στα χαμηλά επίπεδα της τάξεως του 4% έναντι του παγκόσμιου στόλου. Το γεγονός αυτό αντανακλά την περιορισμένη ικανότητα της προσφοράς να αντεπεξέλθει στις αυξήσεις της ζήτησης.

Συνεπώς, σε ευρύτερο πλαίσιο, η έκθεση της ViaMar υποστηρίζει ότι η αύξηση της ζήτησης των τονομιλίων τόσο για το 2023 όσο και αργότερα παραμένει ισχυρή. Στην εξέλιξη αυτή σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει και η Κίνα, η οποία εκτιμάται πως θα ανακτήσει τον θρόνο της ως οδηγού της ζήτησης πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.