Με απώλειες για τα containerships «κλείνει» ο Ιούνιος

Με απώλειες για τα containerships «κλείνει» ο Ιούνιος

61
Με απώλειες για τα containerships «κλείνει» ο Ιούνιος

Οι περιορισμένες πτώσεις που καταγράφουν σε εβδομαδιαία βάση οι ναύλοι στην αγορά των containerships επιμένουν, με τον σχετικό δείκτη της Drewry, WCI, να διαμορφώνεται στα $1.494,46/FEU την εβδομάδα με πέρας την 29η Ιουνίου.

Ειδικότερα, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 78,9% χαμηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση, 44% χαμηλότερα επίπεδα έναντι του κυλιόμενου μέσου όρου των τελευταίων δέκα ετών, ενώ παραμένει σε κατά 5% υψηλότερα επίπεδα έναντι του προ πανδημίας μέσου όρου του 2019.

Όσον αφορά τα επιμέρους routes, η πτώση που κεντρίζει τα βλέμματα στα fronthaul routes είναι εκείνη μεταξύ Ρότερνταμ και Νέας Υόρκης, όπου οι ναύλοι υποχώρησαν κατά 17% σε εβδομαδιαία βάση και διαμορφώθηκαν στα $2.670/FEU. Πλέον, και αυτό το route βρίσκεται στο εύρος των $2.000-3.000/FEU, όπως και αρκετά ακόμη fronthaul routes.

Εικόνα1

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι τις ερχόμενες εβδομάδες οι ναύλοι στη spot αγορά σε routes μεταξύ Ανατολής και Δύσης θα καταγράψουν περαιτέρω πτώσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.