Πρόστιμα ευρωπαϊκών λιμανιών σε bulk carriers μεταφοράς σιτηρών

Πρόστιμα ευρωπαϊκών λιμανιών σε bulk carriers μεταφοράς σιτηρών

207
Πρόστιμα ευρωπαϊκών λιμανιών σε bulk carriers μεταφοράς σιτηρών

Νέα μέτρα λαμβάνουν τα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης για τα επίπεδα υπολειμματικού αερίου υποκαπνισμού στα αμπάρια των bulk carriers πριν από την εκφόρτωση σιτηρών.

Το NorthStandard ενημερώνει σχετικά τα μέλη του ότι η πρόσφατη δραστηριότητα έχει επικεντρωθεί στα βελγικά και ολλανδικά λιμάνια, ιδίως στο Άμστερνταμ και στο Ρότερνταμ. Στα εν λόγω λιμάνια απαιτείται η παρουσία χημικού κατά την άφιξη του πλοίου για τη λήψη μετρήσεων από τα αμπάρια του φορτίου σχετικά με το επίπεδο των υπολειμματικών αερίων υποκαπνισμού. Σε περίπτωση μετρήσεων που ξεπερνούν το 1ppm, δεν θα επιτρέπεται η έναρξη των διαδικασιών εκφόρτωσης, με το ενδεχόμενο καθυστερήσεων να είναι πιθανό. Οι τοπικοί ανταποκριτές του NorthStandard στην Ολλανδία σημειώνουν ότι οι καθυστερήσεις αυτές μπορεί να φτάσουν και τις τρεις εβδομάδες.

Ο χημικός μπορεί να ζητήσει αντίγραφο των αρχείων παρακολούθησης των αερίων του πλοίου κατά την άφιξή του. Εάν το πλοίο δεν δύναται να προσκομίσει αυτά τα αρχεία, τότε οι λιμενικές αρχές θα μπορούσαν να επιβάλουν πρόστιμο για μη συμμόρφωση με τον κώδικα IMSBC.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.