Ανεφοδιασμός καυσίμων στη Διώρυγα του Σουέζ, η αρχή μιας νέας εποχής στη...

Ανεφοδιασμός καυσίμων στη Διώρυγα του Σουέζ, η αρχή μιας νέας εποχής στη ναυτιλία;

412
Ανεφοδιασμός καυσίμων στη Διώρυγα του Σουέζ, η αρχή μιας νέας εποχής στη ναυτιλία;

Μια νέα εποχή φαίνεται πως έρχεται για τον ανεφοδιασμό πλοίων με καύσιμα, με εταιρεία να εκκινεί δραστηριότητες bunkering στη Διώρυγα του Σουέζ.

Ειδικότερα, η εταιρεία Minerva Bunkering, η οποία δραστηριοποιείται στον ανεφοδιασμό πλοίων με καύσιμα και συνιστά μονάδα της Mercuria Energy Group, έγινε η πρώτη διεθνής εταιρεία που θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Διώρυγα του Σουέζ.

Η Minerva Bunkering έχει παραδώσει ήδη φορτία σε δέκα πελάτες στην Αίγυπτο, σημειώνει δημοσίευμα του Bloomberg, και χρησιμοποιεί ένα Suezmax χωρητικότητας 150.000 dwt ως πλωτή δεξαμενή αποθήκευσης και πέντε tankers τροφοδοσίας καυσίμου.

Ο CEO της εταιρείας Tyler Baron, σύμφωνα με το Bloomberg, θεωρεί ότι οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα θετικές, δεδομένων της μοναδικής θέσης στην οποία βρίσκεται η διώρυγα αλλά και του γεγονότος ότι ο ανεφοδιασμός καυσίμων μπορεί να λάβει χώρα ενόσω το πλοίο αναμένει να πραγματοποιήσει διέλευση και συνεπώς εξοικονομείται χρόνος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.