FSO Safer: Εμποδίων συνέχεια στην αποφυγή περιβαλλοντικής καταστροφής

FSO Safer: Εμποδίων συνέχεια στην αποφυγή περιβαλλοντικής καταστροφής

203
FSO Safer: Εμποδίων συνέχεια στην αποφυγή περιβαλλοντικής καταστροφής

Tα Ηνωμένα Έθνη ενημέρωσαν την Πέμπτη 4 Μαΐου ότι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα κεφάλαια προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση μεταφοράς πετρελαίου από το «FSO Safer» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Farhan Haq, τόνισε πως υπήρχε αισιοδοξία ότι η εν λόγω επιχείρηση θα εκκινούσε έως τα τέλη Μαΐου. «Έχουμε διαθέσιμους εσωτερικούς οικονομικούς μηχανισμούς εάν υπάρχουν ακόμα κενά. Αυτό, φυσικά, θα πρέπει να αναπληρωθεί από δωρητές», τόνισε ο κ. Haq.

Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά του πετρελαίου από το «FSO Safer» στο «Nautica» απαιτούνται $129 εκατ. Μέχρι στιγμής περίπου $99 εκατ. έχουν συγκεντρωθεί από κυβερνήσεις και δωρεές. Στόχος των Ηνωμένων Εθνών ήταν, κατά την εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από τη Βρετανία και την Ολλανδία την Πέμπτη 4 Μαΐου να συγκεντρωθούν τα υπόλοιπα $29 εκατ. Ωστόσο, εξασφαλίστηκαν μόλις τα $5,6 εκατ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα απαραίτητα κεφάλαια δεν μπορούν να συγκεντρωθούν από την πώληση του πετρελαίου που περιέχεται στο «FSO Safer», καθώς η ταυτότητα του ιδιοκτήτη του παραμένει άγνωστη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.