Η Sinopec στο μεγαλεπήβολο σχέδιο LNG του Κατάρ

Η Sinopec στο μεγαλεπήβολο σχέδιο LNG του Κατάρ

87
Η Sinopec στο μεγαλεπήβολο σχέδιο LNG του Κατάρ

Κατάρ και Κίνα ενισχύουν περαιτέρω τους ενεργειακούς δεσμούς τους, καθώς η QatarEnergy επέλεξε τη Sinopec ως εταίρο για την επέκταση του πρότζεκτ του North Field East (NFE), το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο στην ιστορία της βιομηχανίας LNG.

Η συμφωνία σηματοδοτεί την είσοδο της Sinopec ως μετόχου στο joint venture των εταιρειών στις οποίες ανήκει το NFE project. Η QatarEnergy θα μεταβιβάσει στη Sinopec μερίδιο 5% σε μια μονάδα δυναμικότητας 8 εκατ. τόνων ετησίως (MTPA). Η παρούσα συμφωνία δεν θα επηρεάσει τα συμμετοχικά συμφέροντα των υπόλοιπων μετόχων, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η συμφωνία υπεγράφη από την Α.Ε. τον υπουργό Ενεργειακών Υποθέσεων του Κατάρ, Saad Sherida Al-Kaabi, και τον δρ. MA Yong-sheng, πρόεδρο της Sinopec, σε ειδική τελετή στα κεντρικά γραφεία του καταριανού κολοσσού.

Ο υπουργός Αl-Kaabi, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη συμφωνία του Νοεμβρίου του 2022 για την προμήθεια 4 εκατ. τόνων LNG ετησίως στη Sinopec από το NFE project: «Εκείνη η συμφωνία δεν ήταν μόνο η πρώτη που ανακοινώθηκε και αφορούσε την προμήθεια LNG από το NFE, αλλά και η μεγαλύτερη στην ιστορία της βιομηχανίας. Σήμερα, η Sinopec θα εισέλθει στην οικογένεια LNG του Κατάρ αποτελώντας τον πρώτο ασιατικό μέτοχο στο NFE project».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.