Στα επίπεδα του 2019 οι καθυστερήσεις containerships στα λιμάνια

Στα επίπεδα του 2019 οι καθυστερήσεις containerships στα λιμάνια

118
Στα επίπεδα του 2019 οι καθυστερήσεις containerships στα λιμάνια

To Global Liner Performance (GLP) report της για τον μήνα Φεβρουάριο εξέδωσε η Sea-Intelligence. Η εν λόγω έκθεση περιλαμβάνει δεδομένα για την αξιοπιστία 60+ μεταφορέων σε ό,τι αφορά την τήρηση του χρονοδιαγράμματος των δρομολογίων τους σε 34 τακτικές γραμμές.

Η αξιοπιστία τους τον Φεβρουάριο σημείωσε άνοδο 7,7%, αγγίζοντας το 60,2%, ενώ σε ετήσια βάση η άνοδος αγγίζει το 26%. Η μέση καθυστέρηση για τις αργοπορημένες αφίξεις πλοίων μειώθηκε κατά 0,07 ημέρες τον Φεβρουάριο, στις 5,29 ημέρες. Σε σχετικούς όρους, η μέση καθυστέρηση για τις αργοπορημένες αφίξεις containerships βρίσκεται κοντά στα επίπεδα του 2019, δηλαδή πριν από την έξαρση της πανδημίας.

Η Maersk, με ποσοστό αξιοπιστίας 64,9%, βρέθηκε στην κορυφή των 14 πιο αξιόπιστων liner εταιρειών, ενώ ακολούθησε η MSC, με ποσοστό αξιοπιστίας 64,4%. Η ZIM ήταν η λιγότερο αξιόπιστη εταιρεία, σε ό,τι αφορά τις έγκαιρες αφίξεις πλοίων της, με το επίπεδο αξιοπιστίας να διαμορφώνεται σε 52%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.