200 βαρέλια reservoir fluid στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου

200 βαρέλια reservoir fluid στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου

66
200 βαρέλια reservoir fluid στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου

Έντονη παραμένει η ανησυχία για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της διαρροής reservoir fluid που έλαβε χώρα την Κυριακή 26 Μαρτίου στο Poole Harbor του Dorset στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως σημειώνει δημοσίευμα του BBC, η διαρροή πραγματοποιήθηκε σε αγωγό, του οποίου τη λειτουργία έχει αναλάβει η εταιρεία Perenco που είχε αναφέρει ότι η διαρροή βρίσκεται υπό έλεγχο.

Η διαρροή προήλθε από τη Wytch Farm, μια πετρελαιοπηγή της οποίας η ημερήσια παραγωγική ικανότητα ανέρχεται σε 14.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου. Το μέγεθος της διαρροής εκτιμάται στα 200 βαρέλια reservoir fluid, μείγμα το οποίο αποτελείται κατά 15% από πετρέλαιο.

Η αρμόδια αρχή του Poole Harbor υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διαρροών και ότι η επίδραση θα είναι περιορισμένη. Ωστόσο, το Poole είναι το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Ευρώπης και παρουσιάζει και επιστημονικό ενδιαφέρον, καθότι αποτελεί «σπίτι» για μεγάλο εύρος πτηνών.

Μία από τις πρώτες προειδοποιήσεις για το κοινό ήταν η αποφυγή της επαφής με τα ύδατα στην ευρύτερη περιοχή. Στην περιοχή φαίνεται να έσπευσαν εταιρείες που ειδικεύονται σε πετρελαιοκηλίδες ενώ η Perenco δεσμεύτηκε να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα αίτια του συμβάντος.

Το συμβάν έχει χαρακτηριστεί ως «σημαντικό περιστατικό», γεγονός που αντανακλά την ανησυχία για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.