Φιλόδοξο πρότζεκτ επέκτασης για τη Διώρυγα του Σουέζ

Φιλόδοξο πρότζεκτ επέκτασης για τη Διώρυγα του Σουέζ

266
Φιλόδοξο πρότζεκτ επέκτασης για τη Διώρυγα του Σουέζ

Στην περαιτέρω ανάπτυξη της Διώρυγας του Σουέζ προσβλέπει η αρμόδια αρχή, με στόχο τη βελτίωση της ναυσιπλοΐας στο νοτιότερο μέρος της.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύματα αιγυπτιακών ειδησεογραφικών μέσων επικαλούνται δηλώσεις του κ. Osama Rabie, βάσει των οποίων επιβεβαιώνεται ότι η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ προχωρά με την ανάπτυξη ενός νοτιότερου τμήματος της διώρυγας, μήκους 40 χλμ.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ, το οποίο περιλαμβάνει εργασίες διεύρυνσης και εκβάθυνσης, θα βελτιώσει τη ναυσιπλοΐα, σημειώνει ο κ. Rabie, καθώς θα επιτρέπει τη διέλευση επιπλέον έξι πλοίων από τη διώρυγα.

Η επέκταση της Διώρυγας του Σουέζ περιλαμβάνεται στις βασικές στρατηγικές της Αιγύπτου, με στόχο την προσέλκυση ακόμη περισσότερων πλοίων ετησίως. Πρόσφατα, η Διώρυγα του Σουέζ κατέγραψε ρεκόρ ημερήσιων διελεύσεων, οπότε και 107 πλοία διήλθαν από αυτή, μεταφέροντας εμπορεύματα 6,3 εκατ. τόνων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.