Σύννεφα στις σχέσεις OPEC-ΗΑΕ ή απλώς φήμες;

Σύννεφα στις σχέσεις OPEC-ΗΑΕ ή απλώς φήμες;

67
Σύννεφα στις σχέσεις OPEC-ΗΑΕ ή απλώς φήμες;

Πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τον OPEC διαψεύδουν κύκλοι της αγοράς στο Reuters.

To εν λόγω δημοσίευμα ανέφερε ότι τα ΗΑΕ βρίσκονται σε εσωτερικό debate για το αν θα παραμείνουν στον OPEC, με αποτέλεσμα το πετρέλαιο να πέσει κατά $2/βαρέλι την Παρασκευή 3 Μαρτίου. Αναλυτές των ενεργειακών αγορών σημειώνουν στο Reuters ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη συμφωνία του OPEC+ για περικοπή της παραγωγής. Άλλωστε, τα HAE αποτελούν τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου του OPEC μετά τη Σαουδική Αραβία και το Ιράκ.

Πηγές αναφέρουν στο Reuters πως το γεγονός ότι το περασμένο έτος ο υπουργός Ενέργειας των ΗΑΕ, Suhail al-Mazrouei, υπογράμμιζε τα σχέδια της χώρας του για αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας δεν σημαίνει αυτόματα ότι τα ΗΑΕ θα αποχαιρετήσουν τον OPEC.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.