Το τέλος των οικονομικών πτήσεων;

Το τέλος των οικονομικών πτήσεων;

108
Το τέλος των οικονομικών πτήσεων;

Αντιμέτωποι με υψηλότερα κόστη έρχονται οι επιβάτες στη βιομηχανία αερομεταφορών, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θεσπίζει αυστηρότερα μέτρα ενάντια στις εκπομπές αερίων των αεροσκαφών προς αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Όπως σημειώνει δημοσίευμα των Financial Times, η συγκεκριμένη εξέλιξη ίσως σηματοδοτεί το πέρας των οικονομικών αερομεταφορών.

Επιπλέον, η εν λόγω εξέλιξη λαμβάνει χώρα εν μέσω μιας περιόδου κατά την οποία το κόστος στις αερομεταφορές είναι ήδη αυξημένο, καθώς οι εταιρείες ευνοούνται από την υψηλή ζήτηση μετά τα έτη της πανδημίας. Στο συγκεκριμένο περιβάλλον, τα μέτρα της ΕΕ αναμένεται να αυξήσουν τις τιμές εισιτηρίων έως και 10 ευρώ.

Αναλυτές υπογραμμίζουν ότι το κόστος συμμόρφωσης, των έξι μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται εντός της ΕΕ, με το EU ETS θα αυξηθεί στα 5 δισ. ευρώ το 2027 από 0,5 δισ. ευρώ το 2019. Η συγκεκριμένη αύξηση δεν δύναται να καλυφθεί από τις εταιρείες και κατ’ επέκταση θα υπάρξει άνοδος της τιμής των εισιτηρίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.