Ψηφιακά δεδομένα στη ναυτιλία: ΜarineTraffic και FleetMon στο χαρτοφυλάκιο της Kpler

    220
    Ψηφιακά δεδομένα στη ναυτιλία: ΜarineTraffic και FleetMon στο χαρτοφυλάκιο της Kpler

    Η Kpler, παγκόσμιος πάροχος δεδομένων και αναλύσεων για τις αγορές εμπορευμάτων και τη θαλάσσια μεταφοράς τους προχώρησε στην εξαγορά των MarineTraffic και FleetMon οι οποίες ειδικεύονται στην παροχή δεδομένων παρακολούθησης πλοίων και αναλύσεων.

    Η συμφωνία ακολουθεί την εξαγορά της FleetMon από τη MarineTraffic με αποτέλεσμα η Kpler να προχωρά σε διπλή εξαγορά στον χώρο των maritime analytics.

    Από την ίδρυσή της το 2007, η MarineTraffic με έδρα την Αθήνα έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ναυτιλιακής βιομηχανίας πρωτοστατώντας στην καινοτομία καθιστώντας ευρέως προσβάσιμες τις πληροφορίες και τα αναλυτικά στοιχεία παρακολούθησης πλοίων. Η FleetMon με έδρα το Ρόστοκ, που ιδρύθηκε επίσης το 2007, παρέχει δεδομένα AIS σε κορυφαίες εταιρείες της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανιών κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού.

    Με την κίνηση αυτή η Kpler θα «ξεκλειδώσει» μεγαλύτερη αξία στον κλάδο της ναυτιλίας ενισχύοντας την ποιότητα των δεδομένων και των υπηρεσιών που παρέχει σε πελάτες της. Η Kpler έχει προχωρήσει σε πέντε εξαγορές εταιρειών τους τελευταίους 18 μήνες έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους $200 εκατ. το 2022 από τα equity funds Five Arrows και Insight Partners.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.