H BP προς την ανάπτυξη ενός σταθμού παραγωγής καυσίμου υδρογόνου

H BP προς την ανάπτυξη ενός σταθμού παραγωγής καυσίμου υδρογόνου

64
H BP προς την ανάπτυξη ενός σταθμού παραγωγής καυσίμου υδρογόνου

Ο ενεργειακός κολοσσός BP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πρόκειται να διερευνήσει τις δυνατότητες κατασκευής ενός νέου τερματικού σταθμού παραγωγής και διάθεσης υδρογόνου στο Βιλχελμσχάφεν της Γερμανίας. Ο νέος σταθμός αναμένεται να διαθέτει μια πρωτοποριακή μονάδα πυρόλυσης αμμωνίας, η οποία θα μπορούσε να παράγει ετησίως έως και 130.000 τόνους υδρογόνου από πράσινη αμμωνία, ξεκινώντας από το 2028.

Η πράσινη αμμωνία, η οποία παράγεται από τον συνδυασμό αζώτου με υδρογόνο που προέρχεται από την ηλεκτρόλυση νερού με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα μεταφέρεται στον σταθμό της BP από διάφορα έργα παραγωγής πράσινου υδρογόνου ανά τον κόσμο. Στη συνέχεια, ο τερματικός σταθμός θα διασπά την πράσινη αμμωνία σε πράσινο υδρογόνο και άζωτο, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα.

Το Βιλχελμσχάφεν αποτελεί ιδανικό υποψήφιο για την ανάπτυξη του εν λόγω σταθμού, όντας ένας από τους σημαντικότερους ενεργειακούς τερματικούς σταθμούς της Γερμανίας, ο οποίος βρίσκεται παράλληλα σε καλή τοποθεσία προκειμένου να υποστηρίξει τις δραστηριότητες που αφορούν την επίτευξη της ενεργειακής μετάβασης. Ανάμεσα στα σχέδια της BP είναι και η αξιοποίηση των υπαρχόντων αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου του τερματικού σταθμού Nord-West OelleitungGmbH (NWO) για τη μεταφορά του υδρογόνου, το οποίο θα μπορεί να παραδοθεί σε πελάτες της περιοχής του Ρουρ καθώς και σε άλλα κέντρα ζήτησης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.