Η Ευρώπη «απογειώνεται» προς τουριστική ανάκαμψη

Η Ευρώπη «απογειώνεται» προς τουριστική ανάκαμψη

56
Η Ευρώπη «απογειώνεται» προς τουριστική ανάκαμψη

Σε άνοδο της ζήτησης Αμερικανών και Ασιατών ταξιδιωτών με προορισμό την Ευρώπη στηρίζει τις εκτιμήσεις της για ισχυρή αεροπορική κίνηση τους θερινούς μήνες η Ryanair. Ο CEO της εταιρείας αερομεταφορών χαμηλού κόστους, Michael O’Leary, υπογράμμισε το παραπάνω βασιζόμενος στις κρατήσεις που έχουν ήδη καταγραφεί.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, οι ευνοϊκές νομισματικές συνθήκες αποτελούν κίνητρο για τους ταξιδιώτες, και δη τους Αμερικανούς, δεδομένου ότι η υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου μείωσε το κόστος για εκείνους. Την ίδια ώρα, η άνοδος της ζήτησης από πλευράς Ασίας οφείλεται και στο τέλος της αυστηρής πολιτικής του Πεκίνου ενάντια στην πανδημία. Η δυνατότητα των Κινέζων για πραγματοποίηση ταξιδιών στο εξωτερικό ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη τα τελευταία έτη, γεγονός που οδήγησε σε συσσώρευση της ζήτησης.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ποια θα είναι η επίδραση της συγκεκριμένης εξέλιξης στη ζήτηση πετρελαίου και πετρελαϊκών παραγώγων. Άλλωστε, το καύσιμο των αεροσκαφών συνιστά πετρελαϊκό παράγωγο και συνεπώς αύξηση της αεροπορικής ζήτησης σημαίνει και αύξηση της ζήτησης για καύσιμα. Η συγκεκριμένη εξέλιξη δύναται να επιδράσει θετικά και στη ζήτηση για δεξαμενόπλοια, τόσο για εκείνα που θα μεταφέρουν το διυλισμένο προϊόν όσο και για εκείνα που μεταφέρουν το αργό πετρέλαιο στα διεθνή διυλιστήρια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.