Η Διώρυγα του Σουέζ από ρεκόρ σε ρεκόρ

Η Διώρυγα του Σουέζ από ρεκόρ σε ρεκόρ

125
Η Διώρυγα του Σουέζ από ρεκόρ σε ρεκόρ

Πραγματικότητα κατέστησαν οι πρότερες εκτιμήσεις για νέο ρεκόρ εσόδων το 2022 για τη Διώρυγα του Σουέζ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP, η αρχή της Διώρυγας του Σουέζ κατέγραψε ρεκόρ ετήσιων εσόδων ύψους $8 δισ. το 2022, το οποίο οφείλεται στα τέλη διέλευσης που καταβάλλουν τα πλοία. Τα συγκεκριμένα επίπεδα συνιστούν ετήσια αύξηση ύψους περίπου 25%.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο διέρχονταν ημερησίως από τη Διώρυγα του Σουέζ 68 πλοία, τα οποία μετέφεραν περί τους 1,41 δισ. τόνους εμπορευμάτων. Η σημασία της Διώρυγας του Σουέζ για το παγκόσμιο εμπόριο είναι καθοριστική, δεδομένου ότι συνιστά τη συντομότερη δίοδο μεταξύ Ατλαντικού και Ινδικού Ωκεανού μέσω της Μεσογείου αλλά και της Ερυθράς Θάλασσας. Μέσω της διώρυγας μεταφέρεται περίπου το 10% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου και η πλειονότητα του πετρελαίου που μεταφέρεται διά θαλάσσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.